Josefine Ekdahl

Josefine har hållit på med hästar hela sitt liv. Fram till 2004 hade hon mest hästarna som hobby och har tävlat hoppning och dressyr på egna och andras hästar. Efter naturvetenskaplig linje på gymnasiet läste hon två år marinbiologi på Göteborgs Universitet men bestämde sig sedan för att satsa på ett yrke inom hästnäringen. Under 2004 jobbade Josefine i Benny Lindströms utbildningsstall i Ulricehamn. 2005 började hon stallchefsutbildningen på Flyinge, som mynnade ut i en examen 2007. Sedan dess har hon drivit den med Olof gemensamma verksamheten. Josefine har visat hästar på alla förekommande unghästtester, ridit bruksprov tävlat 1.20 hoppning och har placeringar upp till MA. 
Josefine ansvarar för utbildningen av hopphästarna inom verksamheten, men är främst den som har koll på allt det praktiska. Hon är stallchef och ansvarar för hästarnas välbefinnande och att verksamheten flyter smidigt.
Josefine har även arbetat med flera konsultuppdrag, bland annat arrangerandet av Svenskt Avel och Sportchampionat under flera år.
Josefine är mycket anlitad som sadelutprovare och hjälper till att hitta rätt Equipesadel, som passar både häst och ryttare. 
Josefine bor på Skartoftagården med Olof och döttrarna Clara och Lisa och hunden Grus.

För mer information e-posta till ekdahl_josefine@hotmail.com

Tävling

Josefine kommer under året att bl.a tävla på egenuppfödda hopphästar, alla fallna undan hennes tidigare tävlingshäst Beata. Ett Holsteinersto e. Barnaul xx - Cantus. Se fliken hästar för mer info.