Olof Axelsson

Olof har på heltid ägnat sig åt utbildning av dressyrhästar sedan 1999. Han red SM som ponnyryttare och junior och åkte redan som 17-åring till Tyskland där han tillbringade två lärorika år som arbetande elev hos Jonny Hilberath. Efter tyskland var Olof Ehrengranathstipendiat på Flyinge under två och ett halvt år, och har därefter bedrivit egen verksamhet parallellt med beridarjobb hos bland andra Flyine AB och Hageby Gård. Olof är diplomerad unghästutbildare genom yrkesprov och B - tränare i dressyr. Han har ridit flera bruksprov och visat ett stort antal unghästar på alla förekommande unghästtester, däribland flera finalister i Avelschampionatet och Falsterbo. 


Utöver det dagliga arbetet med tävlingshästarna har Olof många uppdrag som tränare runt om i landet, bland annat som dressyrlärare på Beridarprogrammet på Flyinge. Sedan två år tillbaka har inriktningen på verksamheten skiftat fokus något, från unghästar och deras förberedande, till personlig utveckling och tävlingssatsning, både den egna och elevernas. 
Olof bor på Skartoftagården i Flyinge tillsammans med Josefine, döttrarna Clara och Lisa och hunden Grus 

 

För mer information e-posta till olof.axe@gmail.com

Tävling

Tävlinssatsningen innefattar ett antal hästar från 5 år och upp till Grand Prix där alla har individuella mål för året. 
Följ oss på sociala medier för löpande uppdatering av resultat och tävlingar

@ojsporthorses

 

Löpning

Som komplement till all träning med hästarna och för att förbättra fokus och prestation har Olof sedan två år tillbaka tränat löpning regelbundet. Det bidrar till ett bra helhetstänk kring prestation och hälsa och för med sig många bra saker till ridningen, både fysiskt och mentalt.
För att hålla motivationen uppe blir det några lopp om året. Målet är också att visa att ryttare är lika mycket idrottsmän/kvinnor som andra mer konditions eller styrkebaserade sporter. Följ framstegen under #ridersareathletes.Toughest Ice, Jukkasjärvi OCR
Veberödsrundan, halvmaraton.
Markusloppet, 50 km trail
2016
Eko Trail Österlen, 47 km
Tierra Arctic Ultra, 100 km