Sadelutprovning i hela södra Sverige!

Kontakta en av våra duktiga utprovare genom att gå in på Sadelparners hemsida!
 

Josefine, tillsammans med Sadelpartner ger en snabb och smidig service, dels när du provar ut sadeln men även när sadeln behöver justeras. 

För mer information eller för att boka utprovning går det även bra att kontakta Josefine.

Tel:  0705-794719
Email: josefine@sadelpartner.se

Välkommen!

Vi är mycket glada att vi har fått möjligheten att kunna erbjuda sadlar och läderprodukter från Equipe Saddles. Equipes produkter tillverkas i Italien och håller en mycket hög kvalite. Equipe är ett företag som hela tiden jobbar för att produkterna skall utveckas och bli ännu bättre. Alla sadlar måttbeställs efter häst och ryttare, sedan tillverkas de för hand i fabriken i  norra Italien vilket ger en produkt av mycket hög kvalité. Sedan vi började använda Equipes produkter har vår verksamhet ökat i kvalité! 

Det viktigaste vid tillpassning av sadel är att sadeln och ryttaren hamnar i balans när hästen är i arbete. Hästens ålder och utbildningsståndpunkt påverkar hur hästen bär upp sadeln och ryttaren. Vi ser alltid ekipaget i arbete för att säkerställa att sadeln ger ryttaren optimala förutsättningar att få hästen i balans. 
-Josefine

Emporio


Emporion passar hästar med rak rygg. Sadeln har en smal midja vilket hjälper ryttaren att komma nära hästen. Det raka och långa knästödet ger mer plats åt överskänkeln.

Olympia


Olympian passar hästar med en rak rygg. Sadeln har en smal midja och ett frammåtvinklat knästöd. Ryttaren Kommer nära hästen, får ett maximalt stöd för överskänkeln utan att låsa knäet. 

Victoria


Viktorian har en flexibel karbonbom som passar hästar med rak eller svängd rygg. Karbonet följer hästens rörelser och ger en bekväm känsla för både ryttare och häst. Det frammåtvinklade knästödet ger ett maximalt stöd för överskänkeln utan att låsa knäet. 

Glamour


Glamouren har precis som Viktorian den flexibla karbonbommen. I Glamouren hamnar ryttarens sittpunkt lite längre bak, knästöden är något framflyttade vilket ger bättre plats för ryttare med lång överskänkel. 

Oracel

Oraceln har en svängd träbom vilket passar hästar med något svängd rygg.  Sadelns knästöd går att välja efter önskemål. Sadeln har ett säte som ger lite mer frihet än de övriga modellerna. Oraceln har en svängd träbom vilket passar hästar med något svängd rygg. Sadelns knästöd går att välja efter önskemål. Sadeln har ett säte som ger lite mer frihet än de övriga modellerna.

Bocelli


Bocellin har en svängd träbom vilket passar hästar med något svängd rygg. Kanalen är extra bred. Jämnfört med de andra modellerna har sadeln en bredare midja och säte. Knästöden är flyttbara med kardborre vilket gör att knästödets vinkel och storlek går att variera.